Parima hommikusöögi edetabelis
kaerahelbepudru järel teisel kohal on mul kindlasti krõbe granola kreemja
jogurti või kohupiima peal. Granola on küpsetatud müsli, mis sisaldab erinevalt
müslist ka rasvainet ja lisatud magustajat, et mass ahjus karamelliseeruks ja
kokku jääks. Siit blogist sain idee suhkru asemel kasutada datleid. Krõbedate granola tükkide saamiseks jahvatan osa kaerahelvestest kohviveskis jahuks.
Seemned, pähklid ja kuivatatud puuviljad saab igaüks oma soovi järgi
valida. See kord kasutasin külmkuivatatud vaarikaid ja kuivatatud jõhvikaid,
kõrvitsa-, päevalille- ja linaseemneid ja mandleid. Granola säilib kinnises
purgis toatemperatuuril 1-2 nädalat.
Sellest kogusest saab umbes 2 l granolat.
Vaja
läheb:
500 g kaerahelbeid ( 200 g jahvatatuna+ 300
g helbeid)
150 g
hakitud mandleid
100 g päevalilleseemneid
100 g kõrvitsaseemneid
1 dl linaseemneid
1 dl kookoshelbeid
100 g kivideta datleid
1 dl kuuma vett
2 küpset banaani
0,5 dl mett
4 spl (kookos)õli
4 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
½ tl soola
150 g kuivatatud puuvilju
Tee
nii:
Eelkuumuta ahi 160 kraadini.
Kalla datlitele kuum vesi ja lase 10
minutit seista. Pane blenderisse datlid koos veega, banaanid, mesi, sulatatud
kookosõli ja maitseained. Töötle ühtlaseks. Sega kaerahelbed, jahvatatud
kaerahelbed ja pähklid-seemned, lisa datli-banaani püree ja sega korralikul
läbi. Pane granola ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Küpseta 20 minutit, sega, et granola küpseks ühtlaselt, tee ka tükke
väiksemaks. Küpseta veel 15 minutit- sega uuesti ja vajadusel küpseta veel
10-15 minutit. Granola peab jääma kuldpruun ja krõbe. Lase granola täielikult
jahtuda plaadil, sega juurde kuivatatud puuviljad ja säilita suletud purgis.
Vaata ka seda granola retsepti, mis on valmistatud õunapüreega
Labels: hommikusöök, kaerahelbed, tervislik