Juba pikemat aega on mul olnud mõtteis teha peedihummust. Mulle meeldib hummus ja
ma armastan peete, niiet need kaks kokku tõotab tulle üks maitsev dipp!
Röstisin
selle peedi-ja kitsejuustupiruka jaoks ahjus terveid peete ja pirukateost jäi paar peeti üle, mis kulusid
hästi sellesse peedihummusesse ära. Hummust võib kasutada värskete juurviljade
dippimiseks, leiva -või saiakattena või ka näiteks salatikastmena- mina kasutasin seda
igal pool!:) Lisasin peedihummust toortatrast, kanafileest ja juurviljadest
salatisse ja pean tõdema, et tatra ja peedihummuse kooslus oli väga maitsev! Ja
muidugi see lummav värv :P!!
Vaja läheb:
3 keskmist röstitud peeti
( sobib ka keedetud)
1 purk kikerheineid
(240gr) hoia natuke vedelikku alles hummuse vedelamaks tegemiseks (kui vaja!!)
4 spl tahiinit
poole sidruni mahl (mul
oli suur sidrun)
1 küüslauguküüs
1 tl jahvatatud
vürtsköömneid
näpuotsaga suitsutatud
paprika pulbrit
soola ja pipart
maitsestamiseks
Tee nii:
Surista kõik koostisained
köögikombainis kokku, timmi maitsed veel endale sobivaks ja naudi dipikastmena või salatites J
|
Toortatra-kanafilee salat peedihummusega |
Labels: dipikaste, peet, salat, tervislik