Kotletid ei pea olema lihtsalt igavad
hakkliha-sool-pipar-muna-riivsai käkid.
Need siin on väga maitsekad, mahlased ja maitsevad hästi nii soojana kui
ka külmana- näiteks võileiva peal või lõunasöögiks kooli ja tööle kaasa võtmiseks.Silja blogist sain nipi kuidas kotlette ja lihapalle nii valmistada, et pärast
ei lõhna kõik kohad praetud liha järgi ja ka ma ise ei lõhna nagu kõndiv
kotlettJ See kord küpsetasin pihvikesed ahjus! Jääb ära ka rasvapritsmete
küürimine pliidilt ja köögipindadelt ja lisaks kõigele ei pea ka praadimiseks
lisarasva kasutama!
Kasutasin kotlettides värsket peterselli ja
rohelist sibulat aga sobivad kõik värsked ürdid, mis parasjagu käepärast ja
hooajalised on, mida rohkem seda uhkem! Kes teravaid elamusi ei otsi, võib
cayenne pipra välja jätta ja selle asemel näiteks natuke sinepit lisada.
Sellest kogusest tuleb umbes 16-20 keskmise
suurusega kotletti.
Vaja läheb:
800 g kanahakkliha
1 punane paprika- peenelt hakitud
4 küünt küüslauku- riivitud
suur punt peterselli- ka varred
paar vart rohelist sibulat- koos valge
osaga, peenelt hakitud
2 muna
2 peotäit kiirkaerahelbeid
200 g kodujuustu
pool tl caynne pipart ( võib ka välja
jätta)
soola-vähemalt 1,5 tl
pipart maitse järgi
Tee nii:
Eelkuumuta ahi 220 kraadi juurde. Sega kõik koostisained kokku ja vormi
meelepärased pätsikesed. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta
220 kraadi juures 10 minutit ja 200 kraadi juures 15 minutit- kuni kotletid on
läbi küpsenud.
Labels: hakkliha, kana, kanaliha, kodujuust, soolane, tervislik