Sealiha ei satu just väga tihti minu lauale
aga kui seda valmistan, siis tavaliselt aasiapäraste maitsetega. Sojakaste,
ingver, seesamiõli ja küüslauk sobivad seafileega väga hästi. See kord
serveerisin liha natuke huvitavama lisandiga. Kui tavaliselt lähen kergema
vastupanu teed ja aurutan lihtsalt riisi, siis see kord tegin maapähklivõiga
kreemjaid nuudleid. Retsept oli mul juba ammu silma jäänud ühest välismaa
blogist ja mõningate mugandustega jääb see kindlalt minu menüüs korduma.
Nuudlid maitsesid eriti hästi järgmine päev külmana, niiet kui näiteks sama
seafileed või kana sisse hakkida saab sellest hea lõunasöögi, mida kooli või
tööle järgmisel päeval kaasa võtta.
4-le
Vaja
läheb:
Seafilee
jaoks:
600 g sea sisefileed (sobib ka välisfilee)
1 dl sojakastet
½ sidruni mahl
1spl seesamiseemneõli
pöidlasuurune jupp ingverit, riivituna
4 küünt küüslauku, riivituna
1 spl mett
Nuudlite
jaoks
400 g täisteraspagette (jäta tassitäis
pastakeeduvett alles)
1 spl õli
1 punane paprika
200 g suhkruherneid (külmutatud)
2 küüslauguküünt
3 spl maapähklivõid
2 spl riisiäädikat
2 spl seesamiseemneõli
2 spl sojakastet
½ tl ingveripulbrit
2 spl pruuni suhkrut
1 tl tšillipastat (sambal oelek)
kaunistamiseks rohelist sibulat
Tee
nii:
Lõika seafilee 4 ühesuuruseks tükiks, kui
vaja vasarda fileetükid õhemaks. Sega kõik marinaadi koostisained kokku ja
marineeri liha 3-4 tundi.
Kuumuta pannil õli ja prae seafilee tükke
mõlemalt poolt 5 minutit. (olenevalt tüki paksusest kas rohkem või vähem) Võta
pannilt ära ja jäta taldriku peale fooliumi alla 10 minutiks.
Keeda spagetid pakendi õpetuse järgi ja
enne kurnamist võta 1 tassitäis pasta keedu vedelikku ja pane kõrvale. Kuumuta pannil
õli ja prae paprika, suhkruherneid ja küüslauku keskmisel kuumusel umbes 5
minutit. Sega ülejäänud ained kokku ja vedelda segu pastakeedu vedelikuga kuni
saad hapukoore paksuse kastme. Sega spagetid kastme ja juurviljadega, kaunista
rohelise sibulaga ja naudi koos sealihaga
Labels: aasia maitse, pasta, sealiha