Aasiapärane sea sisefilee ja pähklised nuudlid

Sealiha ei satu just väga tihti minu lauale aga kui seda valmistan, siis tavaliselt aasiapäraste maitsetega. Sojakaste, ingver, seesamiõli ja küüslauk sobivad seafileega väga hästi. See kord serveerisin liha natuke huvitavama lisandiga. Kui tavaliselt lähen kergema vastupanu teed ja aurutan lihtsalt riisi, siis see kord tegin maapähklivõiga kreemjaid nuudleid. Retsept oli mul juba ammu silma jäänud ühest välismaa blogist ja mõningate mugandustega jääb see kindlalt minu menüüs korduma. Nuudlid maitsesid eriti hästi järgmine päev külmana, niiet kui näiteks sama seafileed või kana sisse hakkida saab sellest hea lõunasöögi, mida kooli või tööle järgmisel päeval kaasa võtta.

4-le
Vaja läheb:

Seafilee jaoks:
600 g sea sisefileed (sobib ka välisfilee)
1 dl sojakastet
½ sidruni mahl
1spl seesamiseemneõli
pöidlasuurune jupp ingverit, riivituna
4 küünt küüslauku, riivituna
1 spl mett

Nuudlite jaoks
400 g täisteraspagette (jäta tassitäis pastakeeduvett alles)
1 spl õli
1 punane paprika
200 g suhkruherneid (külmutatud)
2 küüslauguküünt
3 spl maapähklivõid
2 spl riisiäädikat
2 spl seesamiseemneõli
2 spl sojakastet
½ tl ingveripulbrit
2 spl pruuni suhkrut
1 tl tšillipastat (sambal oelek)
kaunistamiseks rohelist sibulat

Tee nii:
Lõika seafilee 4 ühesuuruseks tükiks, kui vaja vasarda fileetükid õhemaks. Sega kõik marinaadi koostisained kokku ja marineeri liha 3-4 tundi.
Kuumuta pannil õli ja prae seafilee tükke mõlemalt poolt 5 minutit. (olenevalt tüki paksusest kas rohkem või vähem) Võta pannilt ära ja jäta taldriku peale fooliumi alla 10 minutiks.
Keeda spagetid pakendi õpetuse järgi ja enne kurnamist võta 1 tassitäis pasta keedu vedelikku ja pane kõrvale. Kuumuta pannil õli ja prae paprika, suhkruherneid ja küüslauku keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Sega ülejäänud ained kokku ja vedelda segu pastakeedu vedelikuga kuni saad hapukoore paksuse kastme. Sega spagetid kastme ja juurviljadega, kaunista rohelise sibulaga ja naudi koos sealihaga




Labels: , ,