Kõrvitsasupp

Parima kõrvitsasupi otsingud on läbi! Katsetasin mitu aastat erinevate kooslustega ja nüüd leidsin sellise mis mulle tõeliselt meeldib. Mõnusalt kreemjas supp, mis on kerge kuid samas täidab ka kõhtu, sest sisaldab kartuleid. Mina kasutasin veel sügisest sügavkülma jäänud  kõrvitsapüreed. Värsket kõrvitsat kasutades peaks sama koguse puhastatud kõrvitsakuubikuid panema  koos teiste juurviljadega keema. 

4-le

Vaja läheb:
1 spl võid
600 g kõrvitsapüreed (või värsket kõrvitsat kuubikutena)
2 porru valget osa
2 küüslauguküünt
4 keskmist kartulit
2 porgandit
1 õun
6 dl köögiviljapuljongit( rohkem kui tahad vedelamat suppi)
1 dl (vahu)koort
paar oksa värsket tüümiani
1 tl riivitud muskaatpähklit
soola, pipart
peekoniviile
koriandrit


Tee nii:
Hauta hakitud porrut võis paar minutit, lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud köögiviljad ja kuumuta paar minutit. Lisa tüümian,  puljong ja kõrvitsapüree ja keeda kuni kõik köögiviljad on pehmed. 
Töötle saumikseri või blenderiga supp ühtlaseks püreeks. Pane tagasi potti ja lisa muskaatpähkel ja koor. Maitsesta soola ja pipraga ja aja veel kord keema. 
Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae kuumal pannil krõbedaks.
Serveerimisel raputa peale peekonitükke ja värsket koriandrit.

Labels: , ,