Risotto krevettide ja spargliga

Maitsev risotto, mis valmib kiirelt ja sobib hästi argipäeva õhtusöögiks. Avastasin enda jaoks alles hiljuti spargli ja see hakkas mulle kohe meeldima, siin sobib see krevettidega väga hästi kokku.
Sellest kogusest jätkub 4-le.


Vaja läheb:

1 spl oliiviõli
1 spl võid
4 dl risottoriisi
1 l kanapuljongit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1.5 dl valget veini
250 g sparglit
150 g külmutatud herneid
350 g krevette( sulatatud )
100 g riivitud parmesani
2 peotäit hakitud peterselli
poole sidruni koor
soola ja pipart

Tee nii:
Kõigepealt blanšeeri spargel- lase vesi keema ja keeda otstest trimmitud ja 2 cm tükkideks lõigatud sparglit 2 minutit. Pane ka puljong pliidile madalale kuumusele podisema, et see oleks pidevalt kuum.

Sulata paksu põhjaga potis või ja lisa oliiviõli ja hauta hakitud sibulat ja küüslauku 5 minutit, lisa riis ja kuumuta 2 minutit. Lisa vein ja lase sellel pidevalt segades aurustada. Nüüd hakka tasakesi puljongit lisama , riisi pidevalt segades. Jätka seda tegevust kuni riis on valmis ( al dente- mitte täiesti pudru). See peaks aega võtma kusagil 15-20 minutit. Umbes 5 minutit enne riisi valmimist lisa külmutatud herned ja 3 minutit enne riisi valmimist lisa ka spargel ja krevetid. Kui riis on pehme lisa riivitud sidrunikoor, petersell ja parmesani juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Labels: ,