Kladdkaka ehk rootsi šokolaadikook

Tõeliselt maitsev ja hästi kiiresti valmiv kook! Lisaks on võimalik seda valmistada ka gluteenivabana. Sobib väga hästi igasuguste lisanditega nagu vahukoor, vaniljejäätis, värsked marjad ja toormoos. Mina tegin seda üheks tüdrukuteõhtuks ja kook kadus laualt väga kiiresti ja kõik küsisid retsepti:)
Retsepti leidsin Silja blogist, aga tegin mõningaid muudatusi retsepti.

Vaja läheb
100 g võid
2 dl suhkrut ( pool sellest  muscavado, pool tavaline)
2 muna
90 jahu ( mina kasutasin riisijahu, sobib ka nisujahu või rukkijahu)
45 g kakaopulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl külma kanget kohvi
hakitud pähkleid- nt kreeka pähkleid

Tee nii:
Sulata või ja lase sellel umbes 10 minutit jahtuda. Lisa suhkur ja munad ja sega ühtlaseks. Sega jahu kakaopulbriga ja vaniljesuhkruga ja lisa läbi sõela tainale. Sega ühtlaseks ja lisa pähklid ja kohvi. Tõsta tainas võitatud ja jahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 18-20 minutit.

And for my english speaking friends, here is the recipe:
You need:
100 g butter
2 dl sugar
2 eggs
90 g flour ( I used rice flour, but works well with wheat or rye as well)
45 g cocoa powder
2 tsp vanilla sugar
2 tbs cold strong coffee
chopped nuts

Preparing
Melt the butter and let it cool for 10 minutes. Mix sugar and eggs with the butter. Mix flour, cocoa powder and vanilla sugar and add to the batter. Add coffee and nuts and mix well. Put the batter to a 24 cm diameter pan and bake for 18-20 minutes in 175 degrees.



Labels: , ,