Kalkunihakkliha hautis taipärases karrikastmes


Pole jälle ammu saanud siia midagi postitada, koolis ikka veel kiired ajad. Kokanud olen ikka ja isegi pilte jõudnud teha! See mõnus karrine kalkuniliha toit on meie pere lemmik juba mitu aastat. Valmib kiiresti ja vähese vaevaga. Kõige suurem vaev on vast juurviljade hakkimine, ja neid läheb siia palju:) Kõige parem on süüa seda riisi või riisinuudlitega, aga miks mitte proovida ka tagliatellega. Kes teravamat kastet tahab, võib lisada rohkem karripastat. Mina kasutan tavaliselt punast, aga olen teinud ka kollase ja rohelisega ja tuleb ka väga hea.( rohelist karripastat peaks siis tsipa vähem panema, sest see on tavaliselt kõige kangem)
Retsept on algselt pärit Perenaine.ee-st, kuid olen seda aja jooksul kohendanud enda jaoks sobivaks.

Vaja läheb
1 spl õli
450 g kalkunihakkliha
4 sibulat
4 küünt küüslauku
2 porgandit
3 tomatit
ühe suurema porru roheline osa
4 spl konservimaisi
500 ml kookospiima
1-2 spl punast karripastat
serveerimiseks seesamiseemneid
Riisi või riisinudleid

Tee nii:
Kuumuta potipõhjas õli, lisa hakkliha ja pruunista. Lisa hakitud sibul, küüslauk ja riivitud porgand. Prae keskmisel kuumusel umbes 10 min. Lisa kuubikuteks lõigatud tomat, viilutatud porru, konservmais, karripasta ja kookospiim. Keeda vaiksel tulel umbes 10 min. Maitsesta soolaga. Lõpus lisa veel seesamiseemneid. Neid võid ka serveerimisel lisada.

Labels: , ,