Kõrvitsaleib

Seda võiks nimetada ka keeksiks, aga keeksi kohta on siin ikka hulga vähem rasva ja suhkrut. Kasuta täisterajahu nii muudad selle ka veits tervislikumaks. Kõrvits muudab selle keeksi mahlaseks ja see säiloib sellisena veel mitu päeva. Mina kasutasin sügavkülmast võetud kõrvitsapüreed, aga võid ka teha värskest ahjus röstitud kõrvitsapüreest, siis arvesta et ahju peab panema poole rohkem kõrvitsat.
Vaja läheb
100 g nisujahu
140 g täisterajahu
1 tl kaneeli
1 tl söögisoodat
0.5 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl soola
0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
2 suurt muna
400 g kõrvitsapüreed
100 g pruuni suhkrut(nt.demerera)
1 dl rapsiõli
2 spl mett
kõrvitsaseemneid pealeraputamiseks


Tee nii: Sega kõik kuivained omavahel. Teises kausis sega omavahel munad, kõrvits, õli, suhkur ja mesi. Lisa see kuivainele ja sega ühtlaseks. Pane võiga määritud keeksivormi ja raputa peale kõrvitsaseemned. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga, kui tikk on puhas, on keeks valmis:)

Labels: , , ,