Frititud täidetud kõrvitsaõied.


Saaremaal maakodus olles tahan  pidevalt uusi toite katsetada, sest seal on alati palju rahvast, kellega seda nautida. See kord tegin täidetud kõrvitsaõisi, mis olid üle ootuste head.
Retsept on pandud kokku Nami-namis ja Jamie Oliverilt. Kasutada võib ka suivikõrvitsaõisi ja kellel õisi pole võib samahästi teha ka seda suvikõrvitsaga, maitses ka nii väga heaJ
Suupisteks 4-le
Vaja läheb:
10 kõrvitsaõit
Frittimiseks õli
Täidis:
200 g ricotta
Värsket münti
Poole sidruni koor
25 g riivitud parmesani
Noaotsatäis muskaatpähklit
Soola ja musta pipart
Tainas
1 dl jahu
1.25 dl kuiva valget veini( sobib ka gaseeritud vesi)
0.5 tl küpsetuspulbrit
Soola
Tee nii:
Sega täidise jaoks ricotta, riivitud Parmesan, poole sidruni koor ja hakitud mündilehed omavahel. Maitsesta korralikult soola, pipra ja vähese muskaatpähkliga. Vormi segust pallikesed.
Puhasta kõrvitsaõied, ava ettevaatlikult sõrmede abil ning pista iga õie sisse üks täidisepallike. Keera õied otsast keerdu, et täidis oleks peidetud (soovi korral seo nt murulaugust "nööriga" kinni).
Taina jaoks sega jahu, küpsetuspulber, sool ja veini omavahel - segu peaks meenutama vedelat pannkoogitainast.
Kuumuta potis umbes 4-5 cm õli (kontrolli õli kuumust - pista sinna kas kooritud kartulitükk või saiakuubik. Kui see õlis kohe kihisema hakkab ja kuldseks küpseb, on õli parajalt kuum).
Kasta täidetud õied üleni tainasse, siis pane paari-kolmekaupa õli sisse küpsema. Prae umbes 2 minutit, siis keera õrnalt ringi ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.
Tõsta mitmekordsele köögipaberile nõrguma, kuniks praed ülejäänud kõrvitsaõisi.
Serveeri kuumalt, peale puista meresoolahelbeid ja pigista peale sidrunimahla.
Kui täidist üle jääb, sobib see väga hästi röstsaiakatteks!

Labels: