Rukolapesto

Ema ja vanaema tegid Saaremaale ''Jamie Oliveri'' peenra ja hetkel on meil seal rukolauputus. Salati sisse ei lähe nii palju vaja niiet tegin sellest ka pestot. Rukolapestot oleme söönud pastaga ja niisama röstitud saia/ciabatta peale on ka väga hea panna. Esimene kord tegin kreeka pähklitega, see kord seedermänniseemnetega. Mulle meeldis see viimane variant rohkem, minu jaoks kreeka pähklite maitse käis liiga tugevalt üle.

Vaja läheb:
100 g rukolat
1 spl piiniapähkleid või seedermänniseemneid
5 spl oliivõli
5 spl riivitud parmesani juustu
1 küüs küüslauku
soola, pipart

Tee nii:
Loputa rukola külma vee all. Püreesta ülejäänud ainetega kas uhmris või köögikombainis. Maitsesta.
Säilib külmkapis kuni nädala. Vaata, et purgis oleks alati õlikiht peal.

Labels: ,