Flan

Portugalist pärit keedukreemi kook, mida maitsesin Prantsusmaal. Proovisin ka kodus järgi teha ja tuli isegi parem:) Kookosesõbrad võivad sinna peale veel kookoshelbeid raputada..

Vaja läheb:
Põhi

200g jahu
100 g võid
soola veidi
1,5 dl suhkrut
veidi külmavett

Keedukreem
10 dl piima
4 spl jahu
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut( 2 tl vaniljeekstrakti
4 muna


Valmista taigen,pane 20 cm lahtikäivasse paberiga voodertatud vormi ja küpseta seda 10 minutit eelsoojendatud ahjus 230 kraadi juures.
Keedukreemi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur,sega juurde jahu ja vaniljeekstrakt.Aja piim keema lisa segu kuumale piimale,kuumuta kuni segu pakseneb.Küpsenud põhjale määri peale keedukreem ning aseta uuesti ahju 40 minutiks.enne serveerimist lase koogil täielikult jahtuda.

Retsepti leidsin Paprika blogist.

Labels: ,